Monday, 26 March 2012

FB CINTA KITA 2



sue mhadi         :awatnyer...
anna tertomot   :mamat tembok itulah...ada ke patut melepak kat sini and tak reti balik..ummi pulak ajak dia makan sini
fida ishak         :apa susah..masak lah benda yang dia tak suka makan...gerenti dia balik cepat..
sue mahadi       :tau kew apa yg dia tak suka makan?
anna tertomot   :anna tak tau sebab tak perlu nak ambil tau.apa ya yang dia tak makan?
sue mahadi       :oh yer,dia pernah cakap dia tak suka makan daging...nanti ruam naik...
anna tertomot   :sue,fida......memang classlah idea kau orang nie....
Lepas tengok bahan-bahan yang diperlukan ada di dalam peti ais,Anna terus tersenyum lega...Menu hari nie adalah...Main dish,nasi goreng daging merah...Hidangan sampingan,sup daging dan daging salai.Pencuci mulut pulak...dah tentu-tentunya dadih coklat....My favourite..
"Bersiap sedia wahai cousinku sayang"
Dua jam memasak sambil menyanyi kat dapur,Anna akhirnya tersenyum puas melihat masakannya..
'aku nak tengok,kau makan atau tak?'
Lepas siap hidang makanan di atas meja makan,Anna terus memanjat anak tangga untuk ke biliknya..Nak mandi,badan dah melekit...
anna tertomot:
saat pembalasan semakin hampir....
hope sangat dia 'suka'
fida ishak       :so,apa menu hari ni?
anna tertomot :menu hari ni....Tentu-tentunya berasaskan daging....
sue mahadi     :amboiii,sukanya..
anna tertomot :haruslah..detik makan malam mkin hmpir...
fida ishak       :hopeeeeeeeeee sangat dia 'menikmati' hidangan yang dimasak dengan penuh kasih sayang...
sue mahadi    :sudah pasti,fida....
"Anna,turun makan!!!"
"Kejap ummi....Anna tengah  chatting.."
anna tertomot  :bye,gurls...dinner time...
anna melangkah menuruni tangga dengan penuh sopan...Senyuman di bibirnya cuba disembunyikan... Tak boleh nampak teruja sangat karang kantoi..
"Jom,makan..."
Anna perasan muka mamat tak diundang tu berubah melihat hidangan makan malam tu....Ummi yang tak tahu apa-apa terus sendukkan nasi goreng daging merah ke dalam pinggan fir..
"Makan banyak sikit,Firr..."
"ye,aunty.."
Nasi tersebut disuap ke dalam mulutnya,habislah aku....Anna pulak sudah tergelak dalam hati melihat muka fir yang sukar menelan nasi tu..
"Tak sedap ke I masak,fir?I masak special untuk you ni.."
"se....sesedap"tergagap fir bila semua yang ada kat meja makan tu memandangnya.. senyuman anna segera melebar...
Hairie dah perasan sebenarnya dari tadi..Mustahil Anna akan berbaik-baik dengan fir..Dia amat pasti tentang tu...Tapi dia buat tak tahu je sebab malas nak masuk campur..
"fir,kenapa muka you merah-merah ni?Pedas sangat ke?"
Semua mata memandang fir sekali lagi..Betul kata annie..Muka,tangan,leher fir dah mula memerah... Anna cepat-cepat buat muka konon-konon dia risau.Karang kantoi payah..
"Jomlah,fir...I bawak you ke klinik..."
"Abang teman..jom.."
Sepanjang perjalanan, Annie cuba menyembunyikan senyuman..Hairie hanya menggelengkan kepalanya melihat Anna...Tadi lepas doktor periksa keadaan fir,Anna sekali lagi berlakon jadi prihati..
"Kenapa you tak bagitau I yang you alah pada daging???Maafkan I..."
"It's okey...you tak tahu"
 "Jomlah kita balik....Karang ummi kat rumah risau pulak..."
Lepas hantar fir balik rumahnya,Hairie terus menyoal siasat Anna sepanjang perjalanan balik ke rumah..Anna hanya senyum je...
'abang memang kenal aku.Tau je dia apa yang aku buat.'
ternyata aku cinta dan ku takut
kehilangan dirimu yang ku kasihi
ternyata kau pun menyintai aku
lebih dari yang ku fikir sebelumya

Sempat lagi Anna menyanyi kecil lagu favouritenya itu...Hairie tak dapat buat apa kalau Anna tak nak bagitau...
"Anna tak boleh lupakan sakit yang fir tinggalkan dulu,sakit sangat...Dia pernah hina Anna..."
"Kenapa Anna tak pernah cerita dekat abang?"
Anna hanya mendiamkan diri tanpa mahu mengulas apa-apa ulasan...'semua nie tak kan jadi if dia tak mulakan dulu...aku hanya menyambung permainan ni smpai habis je..'
who do you think you are?
running round leaving scars
collecting your jar of heart
and tearing love apart
you're gonna catch a cold
from the ice inside your soul
don't come back for me
who do you think you are?

Air mata Anna yang tiba-tina menitis segera diseka..Segalanya tak mungkin lagi...Tiada lagi cinta di hatinya melainkan dendam semata-mata...Air mata yang menitis ni adalah satu penyesalan kerana pernah couple dengan fir....
"Kenapa adik menangis lagi?Adik masih cintakan dia?"
"Cinta?Abang kata Anna cintakan dia?Abang,dalam hati Anna...Tiada sekelumit pun rasa cinta untuk dia..."
"Habis tu kenapa adik menangis lagi?"
"Anna kesal Anna pernah menyintai dia...Kalau tak,mungkin kami tak macam ni...Anna salah sebab terlalu percayakan dia hingga belakangkan orang lain..Pendapat orang lain Anna tolak tepi!"
Makin laju air mata Anna menuruni pipi...










-->

No comments:

Post a comment