Friday, 1 February 2013

Lelah Mencintaimu 16

“Wina,come here.You tengok siapa yang datang malam ni.”


            “OMG!Baby..Apa you buat dekat sini?I ingatkan lepas you bercinta dengan perempuan


tu,you dah ‘cuci’ kaki dari tempat-tempat macam ni.Yelah,dia kan perempuan baik.”


            Sejak bila pula perempuan dua orang ni berkawan?Bukan dulu dia orang bergaduh


berebutkan aku ke?Dulu tarik-tarik rambut,sekarang dah berkawan baik pula?

            Lepas Ekeyn beredar,Wina terus memaut mesra lengan Amsyar.Dia betul-betul cintakan


Amsyar.Tapi kenapa Amsyar sanggup buat dia macam ni?Dia dah buat segalanya yang Amsyar


mahukan tapi kenapa Amsyar tetap tinggalkan dia.


            “Baby,kenapa you sanggup buat I macam ni?You tahukan I betul-betul cintakan you.


I tak cukup cantik ke?I tak cukup hebat untuk you?You cakaplah dengan I,apa kurangnya I?”


            Bila melihat mata Wina mula berkaca-kaca membuatkan Amsyar didatangi perasaan


bersalah.Dia betul-betul lemah bila tengok perempuan menangis sebab dia.


“Wina,you tak kurang apa pun di mata I..”


            “Then,kenapa you sanggup buat I macam ni?”


            “I minta maaf.You sendiri tahu hati tak boleh dipaksakan?”


            “Baby,I tak sanggup kehilangan you..Please,jangan buat I macam ni.”


            Dari jauh,Ekeyn merakam video Amsyar memeluk Wina yang sedang menangis.Sorry,


sayang..I tak boleh biarkan dia dapat you.You milik I dan selamanya begitu.


            “Wina..Jangan seksa diri you macam ni.You cantik and memiliki segalanya.I tak nak


You menyesal kalau hidup dengan I.”


            “Apa kurangnya sekarang,baby?I terseksa sangat bila break dengan you.”

            Lepas mendapatkan apa yang dimahukan,Ekeyn dengan Wina terus beredar dari situ


meninggalkan Amsyar yang sudah mabuk teruk dekat kelab tu berduaan dengan seorang kenalan


perempuan yang baru.


            “Apa plan you sekarang,Ekeyn?”


            “I akan gunakan video ni bila tiba masa yang sesuai.Sekarang ni belum masanya untuk


bagi pada dia.”


            “You pasti semua ni akan berjaya?”


            “Ini Ekeynlah.Plan I semestinya akan berjaya.You tengoklah nanti,Amsyar akan kembali


pada kitalah.”


            “I harap plan you ni berjaya.I tak sanggup nak tengok perempuan tu dapat Amsyar.Dia


tak layak untuk bergandingan dengan Amsyar!”


            Ekeyn tersenyum sinis ketika mendengar kata-kata Wina tu.Kau silap,Wina.Kau dengan


dia yang sama-sama tak layak bergandingan dengan Amsyar.Amsyar akan menjadi hak milik


aku seorang.


            “Okeylah,I dah lambat nak pergi birthday party kawan I.Kita jumpa lain kali,okay?”


            “Okay.”


            Malam tu Ekeyn pergi ke party kawan baik dia dengan perasaan berbunga-bunga.Dia


betul-betul gembira malam tu kerana rancangannya untuk merebut Amsyar daripada tangan


perempuan tak tahu malu tu hampir berjaya.Satu persatu musuhnya dalam meraih cinta Amsyar


bakal ditumpaskan.


            “Happy nampak?Last few days I tengok you moody je.”


            “Haruslah happy.You tahu tak,tak lama lagi Amsyar akan kembali pada I semula.”


            “You pasti ke?Bukan Amsyar dengan Amani ke sekarang ni?Dia cakap dengan you ke


dia nak kembali semula pada you?”


            “You tak percaya pada I?”


            “Bukan I tak percaya.I cuma..Ah,never mind.”


            Bila melihat muka cemberut Ekeyn mula menampakkan wajah,Mellisa terus


membatalkan niat untuk meneruskan kata-katanya.Susah betul bila ada kawan cepat sangat


touching ni.

BERSAMBUNG...

No comments:

Post a comment