Monday, 26 March 2012

FB CINTA KITA



Nama aku sharifah nur hanna tapi aku lagi suka orang panggil aku Anna kerana bagi aku gelaran atau pangkat tidak penting...Hidup aku simple je..Selain mempunyai seorang abang(abang hairie a.k.a. abang ketam yang gemar mencubit)aku turut mempunyai kakak(kembar siamlah diorang ni....Aku adik dia pun tak dapat beza mana satu Mendij,mana satu Nurul).
Grad je diploma,aku duduk je dekat rumah...Bukan aku tak nak kerja tapi abang dan akak aku tak bagi...Aku pun tak tahu kenapa sebab dia orang elok saja bekerja...Abang Hairie bussinessman,akak Dij doktor pakar bedah di HKL and akak Nurul pulak kerja sebagai photographer.Tiap hujung bulan aku akan dapat duit poket dari mereka bertiga...
Bukan aku tak pernah mintak kebenaran nak kerja tapi tak dibagi...Bila aku mogok,macam-macamlah yang dia orang bagi dekat aku..Hari tu abang ketam bagi aku laptop.....lepas tu kak Dij belikan aku handphone baru...kak Nurul aku belikan barang kemas baru....Bukannya aku nak semua tu..So,kerja aku setiap hari hanya berfacebook sajalah....              
  Macam-macam larang dibuat untuk aku ketika aku makin meningkat dewasa....Nak keluar seorang tak boleh,so aku keep in touch dengan bff guna fb and handphone sajalah...
anna tertomot:
        Dah bosan berkurung dalam sangkar emas...
        Dah nasib badan dapat adik-beradik yang overprotective...
sue mahadi     :sabar erk?sue nak tolong pun tak tahu macam mana....
anna tertomot: :baru nampak bayang...Pergi mana menghilang?
sue mahadi      :baru balik dari oversea...Ada show kat sana...Nanti sue bagi buah tangan kat Anna tapi  tengok dululah nanti.
anna tertomot  :owh,pandai dah erk tak mahu kasitau bff sendiri...Jumpa fidah tak?
sue mahadi      :Jumpa....Nak tahu something?Tak lama lagi dia nak balik Malaysia tau...
anna tertomot  :oh,yer kew?Sue,you tak plan nak sambung degree ke?
sue mahadi      :sekarang tengah busy....Tengoklah nanti...
anna tertomot  :oklah,beb..Anna nak mandi dengan solat ni...Layan sue sampai bila tak habis....
sue mahadi      :hehehehe..Orait-orait.:)
Usai je solat asar,aku terus ke gim di tingkat empat....Dah lama tak bersenam..Badan pun dah lemah.Manalah tak lemah kalau asyik duduk saja..Dekat sejam jugaklah anna menghabiskan masa kat gim tadi ....
"Rajinnya bersenam..."Eh?macam kenal suara tu je?Toleh je ke belakang,muka Anna terus berubah ketat..mamat tak reti tengok cermin rupanya...
Anna terus mencapai handphonenye di atas meja dan terus merempuh badan mamat tak reti malu tu..Sibuk nak berdiri kat depan pintu...
lepas puas berendam dalam bath tub,anna terus turun ke tingkat bawah sambil mengepit laptop diketiaknya selepas memakai baju seringkas mungkin...Dekat ruang tamu,Anna mengeluh..
'tak balik lagi ke?sibuk betul lepak kat rumah orang lama-lama'
"dah solat,Anna?"
"dah,ummi....Ummi,malam nie biar anna masak okey?Dah lama tak masak."
"molek jugak tu..Boleh fir makan sekali dengan kita..Masak lebih-lebih sikit."
Huk alah,kenapa ummi jemput mamat sewel itu....Terus hilang mood nak masak...Baru anna nak buat muka,terus tak jadi bila ummi menjeling,Anna terus melangkah ke dapur untuk masak+online....bak kata orang...sambil menyelam,minum air...Sebenar-benarnya,malas nak online kat ruang tamu sebab ada penyibuk tu...
anna tertomot:
isyh,memanglah mamat ni buat panas hati saja...
asyik menempel kat rumah orang..

No comments:

Post a comment