Thursday, 10 May 2012

DIA DIHATIKU 7


Lepas dapat baju yang sesuai untuk dipakai,mereka terus bersiap awal keesokan harinya.Seronoknya!!!!Adiella ikut teruja bila nampak Aishah teruja.
“majlis nya dekat mana?”
“rumah.They all celebrate dekat rumah.”
“celebrate apa?”
“birthday anak sulung diaorang..”
Aishah memandu sambil tersenyum.Mesti abang suka aku bawa hadiah yang special untuk dia.Bahagianya!!
####
Setibanya di perkarangan villa familynya,Aishah terus menghilang buat seketika. Just nak kasitau Mama dengan Babah yang bakal menantu mereka dah sampai.Malam nie selain nak abang jumpa Adiella,mama dengan babah nak tunangkan mereka malam nie jugak.Adiella pun dah tiada orang tua.
“dah sampai adik manja abang?”
“dah..”
“mana hadiah untuk abang?”
“nantilah...orang nak jumpa kawan jap.”
Aishah terus mencari Adiella di meja makan.Mana pulak minah sorang nie..Bila mendengar namanya dipanggil,Aishah terus menoleh.hurm..dekat situ rupanya.
“pergi mana tadi?”
“jumpa tuan rumah.”

Tengah seronok-seronok makan,Adiella terkedu bila nama dia dipanggil.Muka Aishah memang happy sangat-sangatlah waktu tu.
"Jomlah ke sana.Nama you kena panggil tu.."

Di atas pentas,Firas Huzaimi terkedu mendengar nama bekas kekasih hati yang masih dia sayangi disebut.
"hari ni bukan saja hari ulang tahun kelahiran anak sulung kami,tapi hari nie juga hari pertunangan dia bersama Adiella..."

Waktu Adiella naik ke atas pentas bersama dengan Aishah,muka dia memang merah padam menahan malu.
"maafkan I,Adiella..ni lah rumah kami.."

BERSAMBUNG...
-->

No comments:

Post a comment